Technisch seminarie - EMC - elektromagnetische compatibiliteit

Bijna alle elektronische systemen moeten voldoen aan de vereisten inzake elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Elektromagnetische compatibiliteit betreft zowel productveiligheid als productcompliance. Elektronische apparatuur kan uitgestraalde en geleide storingen en schade veroorzaken, of andere apparaten beschadigen.

Daarom is EMC in industriële omgevingen essentieel. Het kan een reeks verschijnselen veroorzaken waarmee elektrotechnische professionals rekening moeten houden. Omdat deze verschijnselen hoogfrequente storingen inhouden, is het moeilijk om de effecten ervan te begrijpen en meten. Een praktische benadering van het probleem maakt het begrijpelijk en makkelijk toe te passen.
Deze opleiding biedt een antwoord op veelgestelde vragen zoals:

 • Wat is een goed aardingssysteem voor moderne vermogenselektronische systemen?
 • Welke zijn de specifieke problemen voor hoogspanningsinstallaties?
 • Welke zijn de belangrijkste oorzaken van signaalstoringen?
 • Kunnen we huishoudelijke apparatuur gebruiken in industriële installaties?

 • Antwoorden op deze en vele andere prangende vragen zullen worden gedeeld tijdens ons 3-daags technisch seminarie: “Elektromagnetische compatibiliteit”.
  23-24-25 oktober 2019
  ENGIE Laborelec
  125 Rodestraat
  1630 Linkebeek
  Tijdsduur
  Drie dagen
  Inschrijvingsbedrag : €1535

  Trainer

  Paul Lots

  Paul Lots heeft meerdere jaren ervaring als ontwerper van meet- en acquisitie-apparatuur voor de nucleaire centrales van Doel en Tihange. In die functie heeft hij ook diverse standaardapparatuur aangepast aan elektromagnetische compatibiliteitseisen (EMC) en verschillende industriële klanten van ENGIE Electrabel geholpen als EMC-problem-solver. Om zijn kennis te delen heeft Paul de ervaring met EMC-problemen gebundeld in een opleidingspakket voor instrumentatie-installateurs en onderhoudspersoneel. Met de opgedane inzichten kunnen cursisten de meest voorkomende EMC-problemen eenvoudig zelf oplossen.

  Bring your own cases!

  We nodigen u uit om tijdens het seminarie uw cases en ervaringen voor bespreking voor te leggen. Onze experten zullen hun mening geven en u kunt leren uit gelijkaardige ervaringen van collega’s bij andere bedrijven.

  Learn with Laborelec
  Meet with Laborelec
  Improve with Laboerelec